En ze doen het: Heren 1 pakt de dubbel!

Heren 1 heeft naast de competitie nu ook de bekerzege behaald. De 2e 'dubbel', maarliefst 8 jaar na de eerste keer!

En ze doen het: Heren 1 pakt de dubbel!

Het was een gezellige avond. Afgelopen vrijdag wonnen onze heren de bekerfinale, tegen Atalante uit Horssen.

Ook de dames hadden zich geplaatst, dus De Driesprong was wederom goed vertegenwoordigd. Damestrainer/coach Hugo kwam zelfs rechtstreeks vanaf zijn vakantie met de auto van Schiphol, om 'zijn' dames te coachen. De dames speelden erg verdienstelijk, er waren mooie acties en ralley's te zien, maar naast de ups waren er ook diverse downs waardoor de dames als 4e zijn geeindigd. Toch een prima resultaat.

De heren speelden in de eerste wedstrijd tegen de kersverse kampioen van de Hoofdklasse, Waalkanters. Waalkanters hebben zich knap weten te plaatsen voor de bekerfinales, waar normaal gesproken alleen Topklassers zich weten te plaatsen. Waalkanters speelden prima, en legden onze heren soms het vuur aan de schenen, maar ze hadden over de gehele wedstrijd gezien geen schijn van kans. 

De 2e wedstrijd was tegen Atalante. Altijd een geduchte tegenstander in een grote zaal, voor onze Heren. Heren 1 speelde de eerste set sterk en degelijk, Atalante kwam er niet aan te pas. De verwachting was dan ook dat er nog 1 set gespeeld zou worden, totdat onze heren de beker omhoog konden houden. Dat leek in het begin van de 2e set ook zo, maar ondanks een mooie voorsprong maakten onze heren opeens meer slordige fouten, wat tegen een goede ploeg als Atalante niet kan, waardoor Heren 1 de 2e set toch verloor.

De 3e en beslissende set liet De Driesprong zien hoe goed ze kunnen omgaan met druk, wanneer het er echt om gaat in beslissende wedstrijden. Die set werd uiteindelijk duidelijk gewonnen, de dubbel was een feit! Maarliefst 8 jaar na de laatste dubbel, in seizoen 2010/2011.

De blijdschap was groot, evenals de gezelligheid in de bar die avond. De Driesprong deed traditioneel het licht uit.

En dat was tevens het laatste wapenfeit van het seizoen 2018/2019, het seizoen zit erop! Het bestuur wenst iedereen een fijne zonnige zomer toe, en hoopt iedereen weer gezond en fit in het nieuwe seizoen terug te zien. Tot dan!

 Bekerwinst Driesprong heren 1 volleybal 2018-2019

Terug naar overzicht

Activiteitenkalender

  • donderdag 8 juni 2023Laatste herentraining

    21:00 uur te De Hoekenburg, Rijswijk

  • zaterdag 17 juni 2023Eindejaarsactiviteit

    16:00 uur te N.t.b.

  • dinsdag 5 september 20231e Damestraining seizoen 2023-2024

    20:00 uur te De Hoekenburg, Rijswijk

Wedstrijden