En als slotstuk: het WK-Oranjecafe!

Ons WK-Oranjecafe was gezellig en vooral... ORANJE! Hollandse meezingers, kinderactiviteiten en natuurlijk het café zelf met de volleybalklapper Nederland-Italie!

En als slotstuk: het WK-Oranjecafe!

De thuisbasis van onze vereniging, Verenigingsgebouw de Hoekenburg, was onherkenbaar veranderd: de knaloranje Nevobo-volleybalbus stond op de stoep, met een groot springkussen in de vorm van een volleybal, terwijl je via een enorme volleyballoper naar binnen werd geleid.

De volleybalzaal was omgetoverd tot een groot oranje volleybalparadijs; een enorme volleybal-hindernisbaan, een volleybaltrampoline, een headsmash en... een smashmeter!! En dat was een interessant mannenspeeltje; wie kan het hardst smashen! De aanvalsters van het WK slaan ca. 90 km/u, er was er bij de Driesprong maar 1 die daar overheen kon: Rene Zaaijer met maarliefst 101 km/u! Wauw!

Men werd verwelkomd met koffie, thee EN oranjepompoucen van onze hoofdsponsor Het Bankethuis natuurlijk. De bar was feestelijk versierd en in de entreehal konden kinderen geschminkt worden en knutselen met rijstballen. Ook kon iedereen een WK-selfie maken.

De grote zaal was fantastisch, helemaal versierd met spandoeken, vlaggetjes, gezellige tafels, er werden heerlijke en gezonde hapjes geserveerd (en stiekem ook oerhollandse bitterballen tussendoor, het blijft immers een oranjecafe). En dat alles terwijl er sfeervolle Hollandse muziek uit de speakers knalde.

Op het grote scherm werden foto's getoond van de teams, onze nationale dames maar ook die van Italie, waar onze gemeente gastheer van is en onze leden, partners en oud-leden eerder in de week nog live in het Gelredome naartoe geweest waren. De sponsoren werden bedankt, zoals Van Kessel voor de bitterballen en de gemeente Buren voor de bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget. De bewoners van Rijswijk waren uitgenodigd en we hebben kinderen gezien van De Wiekslag waar we eerder een actieve volleyballezing gehouden hebben, erg leuk! Maar ook bewoners uit Maurik hadden we uitgenodigd, die we tijdens de sportinstuif het weekend ervoor gesproken hadden.

 

Voorzitter Dirk van Suilichem heette vlak voor de wedstrijd iedereen van harte welkom en dankte ons WK-actieteam, De Hoekenburg (Bart & Tom) en JOGG-regisseur Joris voor alle hulp om onze WK-activiteiten mogelijk te maken. Aansluitend kreeg wethouder Maier het woord die tot grote blijdschap een origineel wedstrijdshirt met alle handtekeningen van onze nationale selectie aan De Driesprong overhandigde! Die werd direct meteen vol trots tentoongesteld. Angela van Bemmel zette vervolgens het bestuur in het zonnetje en overhandigde iets lekkers voor alle tijd en inzet die zij erin gestoken hadden. 

Vervolgens werd natuurlijk de wedtrijd getoond, waar de Nederlandse dames verrassend goed weerstand tegen de wereldtopper Italie gaf, maar uiteindelijk toch met 3-1 verloor in een geweldige ambiance.

De sfeer in het Oranjecafe bleef ondanks het verlies geweldig. Na afloop kreeg iedereen een heerlijke appel van Dorien en een inmiddels befaamde Driesprong-zonnebril, waarna de laatste aanwezigen spontaan meehielpen met opruimen waardoor alles in no-time weer was opgeruimd. Er zijn mooie Driesprong herinneringen gemaakt waar we binnen onze vereniging nog lang over zullen praten. We zijn trots op de activiteiten die we voor onze leden, de partners van onze leden, onze oud-leden, maar ook de bewoners van Rijswijk en omgeving inclusief de kinderen van de naastgelegen school De Wiekslag hebben mogen en kunnen ontplooien. En nu weer over naar de orde van de dag, volleyballen bij de leukste vereniging van de Gemeente Buren en omstreken!

Voor meer foto's van deze heerlijke middag; kijk binnenkort op de fotopagina van onze site!

Terug naar overzicht

Activiteitenkalender

  • dinsdag 27 augustus 20241e Damestraining

    20:00 uur te De Hoekenburg, Rijswijk

  • donderdag 29 augustus 20241e Herentraining

    20:30 uur te De Hoekenburg, Rijswijk

  • woensdag 25 september 2024BasisBuren volleybaltoernooi

    15:00 uur te Sporthal Lignum, Maurik

Wedstrijden